Vpis k verouku – 27.8. med 15:30 in 18:50

Vpis k verouku - 27.8. med 15:30 in 18:50

Spoštovani starši, kot že veste, bo v petek 27.8. med 15:30 in 18:50 možen vpis vaših otrok v naslednji veroučni razred. Pričakujem, da bo eden od staršev prišel v omenjenem času v župnišče, kjer bo v veroučni učilnici vpis. Lahko boste dvignili knjigo, delovni zvezek in liturgični zvezek ter poravnali obveznosti. Veroučni urnik je bil že objavljen v tiskanih Vezeh, na internetni strani župnije ter na FB župnije. Prosim, da si ga ogledate že doma, da bo vpisovanje potekalo hitreje.

Verouk bo, kot do sedaj, potekal ob ponedeljkih z nekaj prilagoditvami pri sami izvedbi, ki so potrebne zaradi razmer, povezanih z virusom. Upamo, da bomo letos imeli več srečanj v živo, kot tistih preko zooma. Maske v učilnicah so obvezne in naj jih imajo otroci vedno s seboj. Brez mask vstop v učilnice žal ne bo mogoč.
Starši boste tudi osvežili potrebne podatke za pošiljanje obvestil in dosegljivost. To naredite res pozorno, saj  kateheti ne želimo šele po nekaj mesecih slišati izjav, da pošte ne prejemate ali da vas nismo poklicali…

Cene veroučnih knjig in delovnih zvezkov:
1., 2. in 3. razred: 11 €;
4., 5., 6., 7.: učbenik 9 € +  delovni zvezek 7 €;
8. in 9. razred (kandidati za birmo): učbenik Pridi Sv. Duh 10 €; (Učbenik mora imeti vsak, zato ga prinesite s seboj na vpis, če si ga boste pri kom izposodili; še bolje pa je, da bi ga vaš otrok osebno prejel v začetku birmanske priprave in ga potem tudi ohranil v svoji osebni knjižnici, saj ga bo tako lahko uporabil vedno, ko bo imel kakšno vprašanje v zvezi z vero).

Vsi veroučenci morajo imeti tudi liturgični zvezek: cena 4 €.
Na osnovi navodil nadškofije in dekana dekanije Kranj bo vsaka družina prispevala za stroške verouka 20 € za prvega otroka in 10 € na vsakega naslednjega otroka.
Posredujte, prosim, podatke tudi staršem otrok, ki so dovolj stari za vpis v prvi razred verouka. Oni naj imajo s seboj tudi družinsko knjižico oziroma krstni list.
Verouk bomo pričeli 30.8.;

Želim obilo Božjega blagoslova in veselja v novem veroučnem in šolskem letu. Bodimo povezani med seboj in z Bogom.
Igor, žpk